Hållbarhet

En livslång relation

Hållbarhet är viktigt för oss och våra kunder. Vi ser kontinuerligt över våra materialval och leverantörer för att du ska vara säker på att hela kedjan till dig är hållbar.

Leverantörer

Vi ser till att våra fabriker vi arbetar med använder certifierade material i de mer utsatta delarna av världen där regelverk är svaga undersöker vi att våra leverantörer inte använder barn i produktionen.

Vi ser till att fabrikerna innehar ISO 9001:2000 certifiering och de vi jobbar med är certifierade enligt BSCI.

OEKO-TEX

De flesta av våra produkter följer OEKO-TEX 100 klass 1 och REACH enligt kemikalieinspektionen. Se varje produkt för mer information

Metall

Alla metallprodukter vi säljer är nickelfria.

Papper

På våra pappersetiketter och förpackningar kan vi erbjuda FSC certifierat papper, återvunnet papper, eco-vänligt papper och vegetabilisk baserad färg i trycket som är gjort på sojabönor.

Vi kan använda lim som vattenlösligt om vi måste klichera etiketten till att bli tjockare. Vi har även återvunnen bomullstråd för olika snöre till pappersetiketterna.

Vävt

På vårt vävda program gällande etiketter kan vi erbjuda återvunnen polyester och bomull. Vi kan även erbjuda Bluesign på de vävda etiketter. Vi har också olika typer av Security etiketter för båda spårning och kopieringsskydd.

Vi är också stolta att vi kan erbjuda Spin dyed framställda vävda produkter såsom etiketter och band. Dessa färgas utan vattentillförsel och toxiner.